2018. december 24., hétfő

Kínai papíreperfa - Broussonetia papyrifera - Nagyon dekoratív, különleges, télálló díszfa. 10 mag! - Jelenlegi ára: 400

Köszönöm szépen, hogy megnyitotta/megnyitottad ezt az oldalt. Rengeteg ismert és kevésbé ismert dísznövény, zöldség, gyümölcs, gyógy- és fűszernövény magját kínálom eladásra. Egy borítékban sokféle vetőmag elfér, így ha többfélét rendel/rendelsz, akkor is csak egy postaköltséggel kell számolni. Ide kattintva nézze/nézd meg a teljes vaterás kínálatomat.
Broussonetia papyrifera – papíreperfa, kínai papíreperfa
10 db mag!
Ez az eperfafélék családjába tartozó, szép megjelenésű kelet-ázsiai fa, nagyfokú alkalmazkodóképességről tesz tanúbizonyságot. Díszfaként sokfelé betelepítették, ezért kínai őshazájából eljutott az északi mérsékelt öv hideg telű területeire, így hazánkba is, de a csendes-óceáni trópusi szigetvilágban is megtalálható. Hazájában 10-15 méter magas, de védettebb helyeken, Magyarországon is megnőhet 8-10 méter magasságúra is. Levelei a dörzspapírra emlékeztetően érdesek, 6-20 cm hosszúak, szív alakúak vagy karéjosak, gyakran egy növényen belül is különböző levélformákkal. Törzse vízszintesen sávozott, nagyon dekoratív, szép zebramintás hatást kelt. Kérgének rostjaiból őshazájában papírt, ruhákat és köteleket készítenek. E fa kérgéből készítik Óceániában a jellegzetes tapa nevű kéregszoknyákat. Kétlaki növény, tehát létezik porzós virágú példány és termős példány is. A termős példányok rózsaszín gömbvirágzatai nagyon érdekesek.
A 1, 5-2 centiméteres áltermései gömbölyűek, nagyon mutatósak, különlegesek: magvai narancspiros, édes ízű, ehető nyúlványokon lógnak.
Fényigényes, szárazságtűrő, könnyen nevelhető növény. Kedveli a napsütötte, szélvédett, meleg fekvést és a lazább talajokat, de nálam például kötött talajon is gyorsan fejlődik. Magyarországon a fagyzugos helyek kivételével, takarás nélkül is szépen telel.
A vetés előtt nem szükséges a magok előkezelése. Kb. fél centiméter mélyre kell vetni termőföld és homok keverékébe. Ahhoz, hogy a csírázáshoz megfelelő páratartalmat biztosítsunk, a vetőedényt egy üveglappal fedjük le. Ne álljon alatta a víz, a földjét hagyjuk néha megszikkadni, de ne száradjon ki egy napnál hosszabb ideig. Az optimális csírázási hőmérséklete 20-23 fok. Csírázási ideje 4-8 hét.
Köszönöm, hogy meglátogatta/meglátogattad az oldalamat! Ide kattintva nézze/nézd meg a többi termékemet is. Jó böngészést kívánok!


Jelenlegi ára: 400 Ft
Az aukció vége: 2019-01-15 01:26 .