2019. október 28., hétfő

500 ML RICINUS OLAJ - Jelenlegi ára: 1 350 Ft

GYÓGYSZERTÁRI MINŐSÉG
A ricinusolaj a ricinus (Ricinus communis) magjából hideg sajtolással készült olaj.  
Az egyik legrégebben használt olaj, amely számos problémára nyújt gyógyírt.
Ricinusolajsav tartalma gyulladásgátló hatású. Hatásosan kezeli a kisebb vágásokat, égéseket, horzsolásokat, a napégést, és védelmet nyújt az az akne és ekcéma problémái ellen. Kondicionálja a bőrt, természetes módon hidratálja és táplálja.
Kezeli a ráncokat, javítja és fiatalítja a bőrt, hogy hibátlan és sima maradjon.  
Az olaj segít eltüntetni a szem alatti sötét karikákat.
A natúrkozmetikumok, szappanok és krémek elengedhetetlen alkotórésze. A ricinusolaj oldószer, lágyító szer, bőrkondicionáló, bőrsimító és hidratáló anyag. A ricinusolaj hatóanyagai révén jótékonyan ápolja a zsír-és vízhiányos, laza, sápadt bőrt, emellett hordozóként biztosítja más, zsírokban oldódó hatóanyagok és vitaminok felszívódását.
Ezeken kívül a természetes ricinusolajjal kezelhetőek a gombás fertőzések, az emésztési problémák, a migrén, a menstruációs rendellenességek és az atléta talp.
Még néhány tipp, hogy mire használhatjuk a ricinusolajat:
- Eltünteti a szemölcsöket, mégpedig úgy, hogy este és reggel körülbelül hússzor enyhén dörzsöljük azokat ricinusolajjal, hogy az behatoljon a kinövésbe.
- Bőrfekélyesedésnél a ricinusolaj szintén eredménnyel használható.
- Az idősebb bábaasszonyok az újszülött nehezen köldökét ricinusolajjal kenik be.
- Ricinusolajjal masszírozzák az anyák mellét, hogy növeljék a tejhozamot.
- A szem vörösességét vagy irritációját egy csepp ricinusolajjal szüntetjük meg, mely egyben megkönnyebbülést is hoz.
- A haj nem kielégítő növekedése esetén kétszer hetenként, lefekvés előtt ricinusolajos bedörzsölést alkalmaznak, és azt másnap samponos mosással távolítják el. Ha a kezelés eredményeként a haj rendesen kezd el nőni, a bedörzsölést kéthetente vagy havonként folytatják.
- A szempillák sűrűsödését és meghosszabbodását úgy érhetjük el, hogy hetenként háromszor lefekvés előtt ricinusolajjal kenjük be azokat, ugyanaz az eljárás alkalmazható a szemöldöknél is.
- Hörghurut (bronchitis) esetén a mellre két kanál ricinusolaj és egy kanál terpentin keverékét alkalmazzuk. A keveréket úgy készítjük, hogy felmelegített ricinusolajhoz adjuk hozzá a terpentint. A keverékkel bemasszírozzuk a beteg mellét és betakarjuk. Enyhébb esetekben este lefekvéskor, súlyosabb esetekben naponta háromszor alkalmazzuk.
- A külsődleges aranyér ricinusolajjal kenve megpuhul és visszahúzódik.
- Lábainkat túlterhelésük esetén hetenkét kétszer vagy gyakrabban lefekvés előtt ricinusolajjal bekenjük, bedörzsöljük, és rövid pamutharisnyát húzunk rá. Lábainkat másnap reggel pihenteknek érezzük, a fáradtság érzése eltűnik és a láb bőre bársonyos.
- Tyúkszemek és bőrkeményedések puhításánál a ricinusolaj kiváló eredménnyel alkalmazható, megszünteti a fájdalmakat.  
Kiszerelés 500 ml.

Jelenlegi ára: 1 350 Ft
Az aukció vége: 2019-11-18 08:31 .