2020. február 29., szombat

Andalúz jegenyefenyő, spanyol jegenyefenyő - Abies pinsapo - Télálló fenyő a mediterráneumból. 5 mag - Jelenlegi ára: 35

Köszönöm szépen, hogy megnyitotta/megnyitottad ezt az oldalt. Rengeteg ismert és kevésbé ismert dísznövény, zöldség, gyümölcs, gyógy- és fűszernövény magját kínálom eladásra. Egy borítékban sokféle vetőmag elfér, így ha többfélét rendel/rendelsz, akkor is csak egy postaköltséggel kell számolni. Ide kattintva nézze/nézd meg a teljes vaterás kínálatomat.
Abies pinsapo - andalúz jegenyefenyő
5 db mag!
Az Ibériai-félsziget déli részén, Andalúziában őshonos, nagyon szép megjelenésű jegenyefenyő faj. Mindössze három térségben fordul elő, köztük a festői fekvésű délspanyol kisváros, Ronda melletti hegyekben. Mivel kevés van belőle vadon élő állományai szigorúan védettek. Fiatalon szabályos kúp alakú, később ellaposodó koronájú, sűrű ágrendszerű fa. A hajtásokon körkörösen álló tűlevelei rövidek és annyira merevek, hogy e fenyőhajtásokkal fésülködni is lehetne. Felálló tobozai előbb hamvas világoszöldek, majd éretten barnák.
Magyarországon télálló. Fiatal korában a nagy hidegek alatt érdemes a tövét betakarni, később már szinte takarás nélkül is károsodás nélkül telel. Nagyon szereti a tűző napsütést, a meleget és kiválóan tűri a szárazságot. Kedveli a meszes talajokat.
Magjai csak akkor csíráznak, ha a vetés előtt a téli hideget imitálva megkapják a kellő időtartamú hideghatást, ellenkező esetben nem. Ehhez, egy napig tartó vízben áztatás után, nedves (nem vizes! ) homokkal vagy tőzeggel összekeverve egy zacskóba tesszük a magokat, majd kb. két hónapig hűtőszekrényben tartjuk (2-5 fokon), és ezután vetjük. Hidegkezelést alkalmazhatunk úgy is, hogy ősszel vetjük szabadföldbe, vagy cserépbe és tavaszig kint hagyjuk. Ha cserépbe vetjük, akkor a talaja nyirkos legyen, de ne álljon rajta a víz. A vetéshez jó vízgazdálkodású, komposztos talajt használjunk. 15-18 fok körüli hőmérsékleten a csírázás az előkezelt magokban általában 2-6 hét alatt megindul.
Köszönöm, hogy meglátogatta/meglátogattad az oldalamat! Ide kattintva nézze/nézd meg a többi termékemet is. Jó böngészést kívánok!


Jelenlegi ára: 350 Ft
Az aukció vége: 2020-03-21 21:41 .