2020. június 24., szerda

Borlai Gergő signature pergő (Pávolics Péter prototípus, bronz) - Jelenlegi ára: 200 000 Ft

Eladó szeretett teljesen egyedi Borlai Gergő singature pergő dobom,  Pávolics Péter keze munkája.
Ez egy "prototípusa" Gergő signature pergő szériájának. Model No.: BGSS-02001
14" x 6. 5" méret. Harang bronzból öntött, iszonyú hangos pergő. 8 babával, megkímélt állapotban hiszen alig volt használva. Még a 2000-es évek közepén jutott a tulajdonomba magától Gergőtől mikor a tanítványa voltam.
A dobtest anyagából kifolyólag egy átlagosnál jóval nagyobb tömegű hangszerről van szó (találkoztam olyannal aki egy kézzel fel sem tudta emelni)
A képeken látszik hogy mindkét  oldalon öntött kávák vannak felszerelve és hogy a babák egy kicsit "ütött-kopott" állapotot tükröznek. Ez azért van mert a pergő eleve egy amolyan "antik" hatást kelt, de ha valakinek nem jön ez be, fekete festékkel a babák pillanatok alatt rendbehozhatók.
A hangjáról nem is kell sokat mondanom, Gergő hansználta abban az időben, stúdióban, színpadon, és azóta úgyszintén és bintangul megállja a helyét mindenhol.
Ezen a linken megtenkinthető egy cikk melynek utolsó oldalán Pávolics Péter, Borlai Gergő és az öntött bronz pergők is említést nyernek.  http: //ritmuszona. hu/wp-content/uploads/2013/09/Magyar-dobkeszitok-DM-2009-03. pdf
Az át kissé alkuképes csak, ugyanis egy mára már világhírű zenész teljesen egyedi, signature szériás hangszeréről van szó amit legjobb tudomásom szerint nem lehet már beszerezni. Tehát - az én szememben leglábbis - felbecsülhetetlen értékkel bír.

Jelenlegi ára: 200 000 Ft
Az aukció vége: 2020-06-24 22:39 .