2022. augusztus 31., szerda

Mannavita Fekete Berkenye Gyümölcslé 1000ml - Jelenlegi ára: 4 190 Ft


Márka:
Mannavita
Szállítási idő:
4-7 munkanap
Árukereső. hu Szállítási Idő:
4-7 munkanap
Wsfind Kategória:
5355
Berkenye gyümölcslé 100%-os Fekete Berkenyelé: tisztán facsart Fekete Berkenye gyümölcs - Aronia melanocarpa - Lengyelországból Kiszerelés : 1000 ml Az arónia egészségtámogató összetevőivel kapcsolatban egyrészt az A-, C-, E-, K-vitaminokat , valamint a teljes B-vitamin -csoportot kell megemlíteni. Az ásványi anyagok és nyomelemek közül a gyümölcs jelentős mennyiségű kalciumot, magnéziumot, káliumot, cinket és vasat tud felmutatni.
Mannavita Fekete Berkenyelé - 1000 ml A fekete berkenye mennyiségileg legnagyobb és valószínűleg legérdekesebb hatóanyag-tartalma azonban a polifenolok nagy csoportjában rejlik, amelyek fő képviselői a flavonoidok és az antocianinok. Fogyasztása többek között gyomor - és bélrendszeri panaszok (pl. gyulladások), máj - és epebetegségek, szív - és érrendszeri panaszok, pajzsmirigy megbetegedések és/vagy húgyúti fertőzések ellensúlyozásában, valamint a kemoterápiával kezelt betegek kezelésében nyújthat természetes segítséget. Adagolás, tudnivalók: Naponta 2x30ml önmagában vagy más italokkal együtt. Fogyasztás előtt felrázandó. Vegetáriánusok és vegánok is fogyaszthatják. Napi 2 x 30 ml fogyasztása esetén, egy üveg 15 napra elegendő adagot tartalmaz. Tárolás : Száraz, hűvös helyen, 25°C fok alatt. Felbontás után hűtve tárolandó, mert tartósítószert nem tartalmaz. Hasznos tudnivalók a Fekete berkenyéről A fekete berkenye a gyümölcsök és bogyósok közül az egyik legmagasabb polifenol tartalommal rendelkezik, mely vegyületek fenntartják a véredények falainak rugalmasságát és azok normális áthatolhatóságát. A fekete berkenye (arónia) pektinanyagai méregtelenítik a rossz bélműködés eredményeképpen keletkező toxinokat, megkötik és eltávolítják a szervezetből a radioaktív stronciumot és kobaltot. Antocianin és proantocianidin tartalma rendkívűl magas (480-510 mg/100g), ezen kívül karotinoidokban is gazdag, C vitamin tartalma pedig a fekete ribizli után következik. Az antocianinok a gyümölcsökben, zöldségekben előforduló nagyon erős antioxidáns hatással bíró vegyületek, ezért a fekete berkenye hatékonyan képes védeni a szervezet különféle sejtjeit és szöveteit a szabadgyökök károsító hatása ellen. Értágító hatása mellett a vérrög képződést is gátolja, segít a trombózis megelőzésében. Esszenciális zsírsav tartalma segít a bőr hámsejtjeinek korai öregedésénél. A fekete berkenyében lévő oxikumarinok segítik a normális véralvadást a benne lévő flavonoidokkal és a K1-vitaminnal együtt. Hosszú távú megfigyelés Egy kísérletben résztvevő 41 cukorbeteg átlagos életkora 38, 8 év volt. Inzulinfüggő 25 fő, nem inzulinfüggő 16 fő. A kontrollcsoport ugyanilyen létszámú volt. Rövid távú megfigyelés: vércukorszintmérés a feketeberkenye-lé éhgyomorra történő elfogyasztása előtt, és az elfogyasztást követő órában. Egyértelmű csökkenést két esetben tapasztaltak. Az eredmények:
- csökkent az éhgyomorra mért vércukor szintje,
- a HbAlc (cukorhemoglobin) csökkent,
- csökkent a koleszterol- és a trigliceridszint,
- a vérnyomás szabályosabbá vált Összetevők: 100%-os Berkenye Direktlé (nem koncentrátumból készült). Nem tartalmaz tartósítószert és hozzáadott cukrot. Átlagos tápérték 30ml-ben:
Energia: 79kJ/19kcal
Fehérje: < 0, 01g
Szénhidrát: 2, 4g
- ebből cukrok: 2, 4g
Zsír: 0, 03g
- ebből telített zsírsavak: 0, 03g
Rostok: < 0, 015g
Nátrium: < 0, 01g
A fenti beltartalmi értékek a termés függvényében változnak.

Jelenlegi ára: 4 190 Ft
Az aukció vége: 2022-09-01 00:58 .